De iconische, elektrische F150 Lightning pick-up

De iconische, elektrische F150 Lightning pick-up gaat de wereld over

21/04/2023
 • De Ford F-150 Lightning - de elektrische versie van Amerika's iconische, best verkopende truck - komt naar Europa, nadat Ford Noorwegen heeft geselecteerd als het eerste land dat de meermaals bekroonde pick-up op de wereldmarkt brengt.

  Klanten in 's werelds meest vooruitstrevende markt voor EV zijn de eersten buiten de VS en Canada die een aanvraag kunnen indienen voor de aankoop van een strikt beperkt aantal speciale F-150 Lightning Lariat Launch Edition na grote vraag.

  De ongeëvenaarde combinatie van on- en off-roadprestaties, bruikbaarheid en emissievrij rijden van de F-150 Lightning is perfect voor werk en leven in de buitenlucht in een land waar ongeveer tweederde van alle nieuwe voertuigen is uitgerust met vierwielaandrijving om uitdagende rijomstandigheden aan te kunnen De autoriteiten dringen er bovendien op aan dat alle nieuwe auto's en lichte bedrijfsvoertuigen tegen 2025 volledig elektrisch zijn. Tot slot is "en friluftsliv", de cultuur van ontspanning, verankerd in de nationale psyche.


 • "In mijn 25 jaar bij Ford heb ik nog nooit zoiets gezien als de passie en de vraag die ik nu zie van Noorse consumenten om achter het stuur te kruipen van onze F-150 Lightning. Ik heb klanten gehad die letterlijk op mijn deur bonsden en smeekten om de elektrische pick-up naar Noorwegen te brengen," zei Per Gunnar Berg, directeur van Ford Noorwegen. "De F-150 Lightning is de perfecte match voor veel klanten in Noorwegen: hij is op unieke wijze in staat om onze dorst naar avontuur te lessen terwijl hij tegelijkertijd onze passie voor het beschermen van het milieu omarmt." • Geëlektrificeerde prestaties met extra vermogen

  Bijna 200.000 klanten hadden al reserveringen gemaakt voor de Ford F-150 Lightning, zelfs voordat hij afgelopen mei in de VS met veel bijval op de markt kwam. De F-150 Lightning, onderdeel van de Ford F-Series line-up (Amerika's best verkochte vrachtwagen gedurende 46 jaar op rij en het best verkochte voertuig gedurende 41 jaar op rij) is snel uitgegroeid tot de best verkopende elektrische pick-up van het land.

  Het strikt beperkte aantal voertuigen voor klanten in Noorwegen zal worden geproduceerd in het Rouge Electric Vehicle Center in Dearborn, VS, dat wordt uitgebreid om de productie op te voeren tot een geplande jaarlijkse productie van 150.000 F-150 Lightnings in 2023.

  Consumenten in Noorwegen zijn 's werelds meest fervente gebruikers van elektrische voertuigen, welke reeds goed zijn voor 21 procent van de 2,9 miljoen voertuigen op de wegen van het land. Bijna 80 procent van de nieuwe personenauto's in Noorwegen was in 2022 elektrisch, net als meer dan 20 procent van de verkoop van bedrijfsvoertuigen. Dit cijfer zal dit jaar naar verwachting oplopen tot 40%, gevoed door de groeiende vraag van bedrijven en het toenemende aanbod.


 • "Alles wat we geleerd hebben in bijna een halve eeuw productie van Amerika's best verkochte truck heeft ons geholpen om van de F-150 Lightning de truck van de toekomst te maken. Het is echt een grote eer voor het Lightning team dat klanten dichtbij en nu ver weg om dit voertuig vragen!" zei Darren Palmer, vice president, Electric Vehicle Programs, Ford Model e. "Vernuft loopt door deze truck zowel van binnen als van buiten. Ik moedig onze toekomstige Noorse klanten sterk aan om deze truck op de proef te stellen bij al hun avonturen in de buitenlucht.


 • Volledig elektrische toekomst

  Ford gaat helemaal elektrisch en kondigde vorig jaar aan dat het vanaf 2030 alleen nog volledig elektrische personenwagens wil aanbieden en vanaf 2035 volledig elektrische bedrijfswagens. Bovendien streeft Ford naar koolstofneutraliteit in zijn Europese voetafdruk van faciliteiten, logistiek en directe leveranciers tegen 2035. Het bedrijf investeert wereldwijd 50 miljard dollar om de beoogde rentabiliteit te bereiken van meer dan 2 miljoen volledig elektrische voertuigen te hebben in 2026. Ford is van plan om tegen 2030 meer dan de helft van zijn wereldwijde productie uit EV's te laten bestaan en mikt op  koolstofneutraliteit uiterlijk in 2050.

 • 100% elektrische Ford Explorer opladen

 • Ford onthulde vorige maand ook de 100% elektrische Explorer, nu te reserveren op ford.be . De nieuwe, middelgrote crossover voor klanten in Europa is samen met de Mustang Mach-E een van de tien elektrische voertuigen die het bedrijf tegen 2024 wil introduceren. Klanten in Noorwegen zijn hierbij goed voor 22 procent van de Europese verkoop.

 • "Ford verlegt de grenzen van elektrische voertuigen zoals alleen wij dat kunnen," zei Martin Sander, algemeen manager, Ford Model e, Europa. "Robuust en capabel als de F-Serie modellen die al tientallen jaren de verkooptabellen aanvoeren, maar dan met technologieën van de toekomst, de Lightning is de slimste F-150 die we ooit hebben gemaakt en het perfecte voorbeeld van hoe onze voertuigen meer Ford zijn dan ooit tevoren.Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws