Ford E-Transit floot van DHL

DHL Express België investeert in een vloot van 100 Ford E-Transits

17/03/2023

DHL Express, de internationale expressdienst van Deutsche Post DHL Group, zet in samenwerking met Ford en Shell 100 nieuwe elektrische bestelwagens in voor haar Belgische activiteiten. DHL streeft naar een meer milieuvriendelijke toekomst en een volgende stap in dit proces is de verdere implementatie van elektrische bestelwagens in België.


 • DHL bestelt vloot van 100 E-Transits
 • De eerste levering van de 100 Ford E-Transits, de elektrische versie van de meest verkochte bestelwagen van Europa, de Ford Transit, vormt een belangrijke investering voor DHL Express België en is één van vele stappen van DHL Express op weg naar een klimaatneutrale toekomst. De nieuwe investering werd vandaag ingehuldigd door Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters, Antwerps schepen voor mobiliteit Koen Kennis, Danny Van Himste (CEO DHL Express Belux), Peter Bertin (Managing Director Ford Belux) en Christophe Vaessen (Country Chair Belgian Shell).


 • "We zijn erg verheugd dat we vandaag de komst van de Ford E-Transits kunnen vieren. De bestelwagens zijn een van onze grote investeringen in de toekomst,en we zijn niet van plan om te stoppen. Onze samenwerking met Shell en Ford zal ons in staat stellen om verder te blijven vernieuwen en toont dat elke sector, en zeker de logistieke, kan en moet innoveren en evolueren naar een klimaatneutrale activiteit. De toekomst voor DHL Expressziet er klimaatneutraal én rooskleurig uit met al deze innovaties," aldus Danny Van Himste, CEO DHL Express Belux.


 • Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken: "Vanuit Vlaanderen steunen we de ambitieuze plannen van DHL Express om in te zetten op duurzame logistiek. Zij zijn een voorbeeld voor de sector waarin zij actief zijn. Willen we de CO2-uitstoot omlaag krijgen, dan is het essentieel dat ook de logistieke sector mee de kaart van duurzaamheid trekt. Vanuit Vlaanderen trekken we al enkele jaren die kaart voor personenwagens waarbij ik de ambitie heb om 35.000 laadequivalenten te hebben tegen 2025. Daarnaast lanceerde ik recent het nieuwe project VIAVIA of ‘Vrachtvervoer Intelligent Aanpassen en Vergroenen via een Integrale Aanpak’. Met VIAVIA willen we onder meer inzetten op duurzame stadslogistiek.”


 • "Ik hecht veel belang aan het vergroenen van de stedelijke logistiek in en rond Antwerpen. Een bedrijf als DHL Express, met alle ervaring en kennis die het aan boord heeft, kan daarbij een belangrijke rol spelen. Ik ben blij met de inspanningen die DHL Express hier levert in het verminderen van het aantal logistieke bewegingen, van de CO2-uitstoot en het aantal afgelegde kilometers in de stad. Het is precies wat Antwerpen nodig heeft," zo zegt Koen Kennis, Antwerps schepen voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie.


 • Onderweg naar een klimaatneutrale toekomst met Ford E-Transit
 • Voor een duurzame toekomst

  DHL zet actief stappen naar een duurzamere toekomst met haar DHL GoGreen aanpak. Dankzij de 100 nieuwe bestelwagens is nu één derde van het DHL Express’ wagenpark in België geëlektrificeerd. Deze investering betekent een extra CO2-reductie van 2050 ton per jaar. Het doel is om in 2025 over een twee derde geëlektrificeerd wagenpark te beschikken. DHL Express streeft naar een CO2-neutrale toekomst in 2050.

 • DHL Express werkt samen met Ford voor de elektrificatie van haar wagenpark. Met zijn elektrische motor en 317 km bereik (volgens de WLTP-cyclus) vormt de Ford E-Transit het ideale duurzame hulpmiddel voor de leveringen van DHL Express. De elektrische bestelwagen biedt een perfecte combinatie van functionaliteit en lage eigendomskosten, ondersteund door geïntegreerde Ford Pro-oplossingen die de productiviteit verhogen, evenals een uitgebreide standaarduitrusting, nieuwe connected functies en geavanceerde rijhulptechnologieën.


 • Peter Bertin, Managing Director Ford Belux: "Wij bij Ford zijn trots op de samenwerking met DHL Express op dit project. Het laat zien wat de toekomst inhoudt als het gaat om het elektrificeren van wagens. DHL Express biedt een geweldige kans om onze geëlektrificeerde bestelwagens en de mogelijkheden ervan te tonen. We kijken ernaar uit om hun wagenpark in de toekomst verder te elektrificeren."


 • Ford E-Transit bestelwagen opladen
 • Samenwerking DHL, Ford en Shell

  Shell is geselecteerd als partner voor de uitrol van laadinfrastructuur en laadpassen om de mobiliteit van de Ford E-Transits te verzekeren. Zo zijn er al 72 Shell Recharge laadpalen geïnstalleerd in 4 DHLdepots. Binnenkort worden 24 extra laadpalen toegevoegd aan een 5de locatie om een duurzame levering in heel België te garanderen.

 • Ook werden er 272 Shell-laadpassen uitgedeeld aan bestuurders om onderweg op te laden. Via de Shell laadpas hebben de DHL bestuurders toegang tot maar liefst +30.000 publieke laadpunten in België, het meest uitgebreide netwerk van openbare laadpalen.


 • Christophe Vaessen, Country Chair Belgian Shell Belgium: "Ongeacht het profiel van onze klant biedt Shell een uitgebreid ecosysteem op maat. Voor DHL Express was dat de plaatsing van laadpalen in heel België. Onze samenwerking zorgt ervoor dat de toekomst snel en kwalitatief geëlektrificeerd wordt. We zijn verheugd om met hen samen te werken, want DHL Express blijft een vlotte dienstverlening bieden. Shell levert een geweldig middel dat werkt op korte en lange termijn."


DHL bestelt Ford E-Transit vloot Onderweg naar een klimaatneutrale toekomst Ford E-Transit bestelwagen opladen DHL bestelt E-Transit vloot


 • Draag ook bij aan een duurzame toekomst!

  Wilt u meer weten over onze hybride en elektrische voertuigen?


  Meer informatie


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws