Ford geeft Mustang Mach-E 2023 meer rijhulpsystemen en comfort

22/09/2022
 • De nieuwe Ford Mustang Mach-E beschikt over de geavanceerde Intelligent Automated Cruise Control 2.0, een sleepvermogen tot 1.500 kg en opvallende koetswerkkleuren. Het hoogwaardige achterwielaangedreven model biedt klanten meer keuze dankzij standaard 19" lichtmetalen velgen, adaptieve led-koplampen en achtvoudig elektrisch verstelbare zetels

 • De Mustang Mach-E benadrukt de groeiende honger naar geëlektrificeerde prestaties.

 • Met zijn betere rijhulpsystemen, comfortuitrusting en stijlkenmerken is de Ford Mustang Mach-E1 voortaan een nog overtuigendere keuze voor bestuurders die overstappen op een elektrische wagen. Zo beschikt de Mustang Mach-E nu standaard over de Intelligent Automated Cruise Control 2.02 van Ford, die informatie van het navigatiesysteem en de naar voren gerichte camera kan gebruiken om de rijsnelheid automatisch aan te passen aan de snelheidsbeperkingen maar ook aan de volgende bochten, afritten en rotondes.


 • Mach-E met trailer en boot
 • Bovendien kunnen bestuurders met gemak grotere aanhangwagens en caravans slepen, aangezien de achter- en vierwielaangedreven versies van de Mustang Mach-E met 91 kWh- batterij tot 1.500 kg kunnen slepen – tegenover 1.000 kg voor het huidige model.3

  Ruim 80 procent van de Mustang Mach-E-klanten is afkomstig van andere automerken en stapte over om Ford te vervoegen in zijn elektrische transformatie. Het eerste elektrische lid van de Mustang-familie vond in 2022 wereldwijd maar liefst acht meer keer afnemers dan de Mustang4 met benzinemotor.


 • “De Mustang Mach-E werd van nul ontwikkeld om het karakter en de prestaties van onze iconische Mustang-sportwagen te evenaren. En voortaan is de eerste SUV-telg uit de Mustang- familie nog aantrekkelijker voor het alsmaar groeiende aantal klanten dat klaar is om de elektrische revolutie te omarmen,” aldus Martin Sander, general manager, Ford Model e, Europe.


 • Talloze personaliseringsmogelijkheden

  Kopers van de Mustang Mach-E kunnen vanaf vandaag ook genieten van een breder gamma en talloze personaliseringsmogelijkheden. De Premium-uitvoering, die vroeger enkel verkrijgbaar was op de vierwielaangedreven modellen, is nu ook leverbaar op de achterwielaangedreven versies met extended-batterij van 91 kWh. Ze omvat standaard 19" lichtmetalen velgen, adaptieve led-koplampen met Glare-Free Auto High Beam2, achtvoudig elektrisch verstelbare bestuurders- en passagierszetels en rode remklauwen in combinatie met zwarte koetswerkdetails. De opvallende koetswerkkleuren Vapor Blue en Carbonized Grey zijn voortaan beschikbaar naast twee extra types lichtmetalen velgen voor het hele Mustang Mach-E-gamma.# # #

Volgens de WLTP-cyclus (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Het rijbereik tot 600 kilometer (doelwaarde volgens WLTP) kan worden bereikt met een volledig opgeladen batterij en naargelang de model- en batterijconfiguratie. Het werkelijke rijbereik kan variëren onder invloed van diverse factoren (bv. weersomstandigheden, rijstijl, routeprofiel, voertuigtoestand, leeftijd en toestand van de lithium-ionbatterij).

De rijhulpsystemen dienen om de aandacht en het beoordelingsvermogen van de bestuurder aan te vullen, maar vervangen die niet.

De laadcapaciteit is beperkt door het gewicht en de verdeling daarvan.

De Ford Mustang heeft een homologeerde CO2-uitstoot van 256-284 g/km WLTP en een gehomologeerd brandstofverbruik van 11,2-12,4 l/100 km (WLTP).

De vermelde WLTP-waarden voor brandstof- en energieverbruik, CO2-emissies en elektrisch rijbereik worden bepaald conform de technische vereisten en specificaties in de laatste versie van de Europese Verordeningen (EU) 715/2007 en (EU) 2017/1151. De toegepaste normprocedures maken vergelijkingen tussen verschillende voertuigtypes en constructeurs mogelijk.


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws