Exclusieve Ranger Stormtrak en Ranger Wolftrak

29/04/2021

De Ranger Stormtrak is een luxueuze pick-up met een opvallende stijl en hoogwaardige uitrusting voor klanten die uitstekende terreincapaciteiten en een rijkelijke uitrusting weten te waarderen om hun actieve werk- en lifestylebehoeften te ondersteunen. De Ranger Wolftrak is een onverschrokken, robuuste pick-up, ontworpen met het oog op de behoeften van klanten die in de buitenlucht werken en compromisloze terreinprestaties eisen die niet raken aan het comfort en de verleidingskracht.

“Klanten houden van de gedurfde stijl en robuuste capaciteiten van onze Ranger pick-up. Daarom hebben we de nieuwe beperkte reeksen Stormtrak en Wolftrak ontwikkeld om nog meer van beide aan te bieden”, aldus Hans Schep, general manager Commercial Vehicles bij Ford of Europe. “De Stormtrak combineert een opvallende look met extra luxueuze accenten en voorzieningen voor een actieve levensstijl, terwijl de robuuste terreinprestaties Wolftrakeigenaars helpen om de gebaande paden te verlaten voor werk en plezier.

De beperkte reeksen Ranger Stormtrak en Ranger Wolftrak zullen vanaf oktober 2021 bij dealers in heel Europa staan. Het bekroonde gamma Ranger-versies van Ford breidt verder uit voor een nog bredere waaier aan klanten. Het omvat ook al de opwindende Ranger Raptor, de op de rally geïnspireerde MS-RT en de onlangs aangekondigde chassis-cabineversie van de Ranger.

Ford introduceert ook een elektrisch rolluik voor de laadbak van de Ranger Wildtrak Double Cab, een aantrekkelijke optie die standaard wordt aangeboden op de Ranger Stormtrak.

Nieuwe Stormtrak is natuurkracht

De nieuwe Ranger Stormtrak, die is afgeleid van de hoogwaardige Ranger Wildtrak, biedt een nog rijkere uitrusting met nog meer comfortvoorzieningen en unieke afwerkingsdetails. De wagens zullen in een beperkte oplage worden gebouwd om de exclusiviteit te verzekeren, en worden verkrijgbaar als dubbele cabine met ruime achterzetels.

Alle Ranger Stormtrak-modellen zijn uitgerust met de 213 pk sterke 2,0-liter EcoBlue dieselmotor, een topmotor van Ford, die 500 Nm koppel ontwikkelt voor een uitmuntende trekkracht. 1 De standaard inschakelbare vierwielaandrijving garandeert zelfverzekerde terreinprestaties terwijl de geavanceerde tientrapsautomaat een soepele en moeiteloze rijervaring aflevert.

De opvallende kleur Rapid Red is uniek voor de Ranger Stormtrak en vult het exclusieve rode radiatorrooster aan, dat bijdraagt tot de gespierde stijl van de voorkant. Led-koplampen zijn eveneens voorzien en de robuuste bodembescherming staat standaard garant voor een krachtige uitstraling op de weg. Eveneens verkrijgbaar in de optionele kleuren Frozen White en Blue Lightning. De krachtige look van de Ranger Stormtrak wordt nog versterkt door de exclusieve stickers op de motorkap en het koetswerk, de gedrongen driedimensionale logo’s en de zwarte achterbumper en sportstang.

Ford Ranger Stormtrak

Neem contact op

Bovendien beschikt hij standaard over een laadbakindeling en Fords nieuwe elektrische rolluik voor de laadbak, om het gebruiksgemak en de functionaliteit bij het vervoeren van bagage te verhogen. De Ranger Stormtrak behoudt ook het laadvermogen van 1,0 ton en het maximale sleepgewicht van 3,5 ton van de populaire Wildtrak-reeks.

Het interieur van de Ranger Stormtrak tilt het model naar een nog hoger niveau met een hoogwaardige uitrusting en praktische voorzieningen. De specifieke Stormtrak-zetels beschikken over hetzelfde soepele leder als Fords iconische Ranger Raptor, geaccentueerd met geborduurde Stormtrak-logo’s en zijsteunen afgewerkt met een technische stof. Interieuroppervlakken in Tinted Graphite en rode stiknaden verwijzen terug naar het onmiskenbare koetswerkpalet van de Stormtrak.

Ranger Wolftrak temt de wildernis

De Ranger Wolftrak richt zich tot klanten die betrouwbare terreincapaciteiten en een gedurfd no-nonsense koetswerk zoeken. De Wolftrak is afgeleid van de Ranger XLT-reeks en wordt aangedreven door de 170 pk sterke 2,0-liter EcoBlue-dieselmotor van Ford, die naar keuze aan de handgeschakelde zesversnellingsbak of de tientrapsautomaat wordt gekoppeld.

Ford Ranger Wolftrak

Een inschakelbare vierwielaandrijving met 'shift-on-the-fly'-functie,1 een elektronisch sperdifferentieel achteraan en terreinbanden zijn standaard om zelfs moeilijke terreinomstandigheden het hoofd te bieden, met de hulp van de vierwielaandrijving met lage gearing om de prestaties op steile hellingen en zachte ondergronden te verbeteren.

Ford verwacht dat de Ranger Wolftrak sterk in de smaak zal vallen bij klanten in de land- en bosbouwsector maar ook bij privékopers. Met zijn laadvermogen van 1,0 ton en zijn maximale sleepgewicht van 3,5 ton2 biedt hij aanzienlijke laadmogelijkheden, ondersteund door een standaard bescherming voor de laadbak. De manuele laadbakafdekking en de Aeroklas-kap voor de volledige lading zijn enkel verkrijgbaar in matzwart, zodat ze perfect aansluit bij de zwarte koetswerkdetails van de Ranger Wolftrak.

Een buisvormige sportstang met lange poten, die exclusief is voorbehouden aan de Ranger Wolftrak, creëert een robuuste look en maakt het mogelijk om accessoires en een eenvoudige bagagebevestiging te monteren. De imposante koetswerkkleur Conquer Grey accentueert de heupen van de pick-up en vult de matzwarte afwerking van het radiatorrooster, de bodembescherming en de 17” lichtmetalen velgen aan. De opvallende stijl van de pick-up wordt vervolledigd door de verdonkerde Wolftrak-badges en plastic zijtreden. De kleur Sea Grey is eveneens verkrijgbaar.

Ford Ranger Wolftrak

Exclusieve accenten in het interieur van de Ranger Wolftrak zijn de Wolftrak-logo’s, de matzwarte bekleding van het instrumentenbord en de deurpanelen, en de duurzame, weerbestendige vloermatten. Fords connectiviteits- en navigatiesysteem SYNC 3 met 8”- aanraakscherm is standaard voorzien.

Nieuw elektrisch rolluik voor een extra functionele laadbak

Ford introduceert ook een aantrekkelijke nieuwe elektrische versie van zijn populaire laadbakafdekking met rolluik, die als optie verkrijgbaar is op de Ranger Wildtrak met dubbele cabine en standaard wordt gemonteerd op de Ranger Stormtrak.

Het elektrische rolluik verhoogt het gebruiksgemak en de functionaliteit: klanten kunnen het rolluik openen en sluiten met de sleutel of met de knoppen in de laadbak of binnenin het dashboard. Sensoren bieden een antiklemfunctie om geknelde vingers of schade aan de lading te helpen voorkomen.

De Ranger tilde zijn marktaandeel vorig jaar naar een record van 34,9 procent op jaarbasis en verstevigde zo zijn positie als meest verkochte pick-up in Europa.

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws