Geïnspireerd op Le Mans-winnende supercar!

26/08/2020

De Ford GT is Amerika's enige Le Mans-winnende supercar, en Ford neemt dit toppunt van Ford Performance nog verder voor 2021 en onthult twee nieuwe verbeteringen: de allereerste Heritage Edition! Geïnspireerd op de eerste uithoudings overwinning van het originele model op de Daytona 24 uit 1966, Hour Continental-race, plus een geheel nieuw Studio Collection-pakket voor nog meer exclusiviteit en designverbeteringen.

"Voor deze Heritage Edition ging het Ford Performance-team dieper in de race van de Ford GT geschiedenis en maakte een model in beperkte oplage dat stilistisch de 55ste verjaardag van de Daytona 24-uurs uithoudingsrace die uiteindelijk zou leiden tot onze successen op Le Mans, ”zei Mike Severson, programmamanager Ford GT. 
“Plus, de Ford GT Studio Collection biedt een nieuwe manier waarop GT-fans hun supercars kunnen personaliseren.”

Plan uw service in Boek een afspraak

De allereerste door Daytona geïnspireerde Ford GT Heritage Edition

De nieuwste Heritage Edition die zich aansluit bij de legendarische Ford GT-supercarfamilie is een eerbetoon aan de winnaar van de Daytona 24 Hour Continental 1966, waar Ford zijn eerste 24-uursoverwinning behaalde, die is vastgelegd in de film 'Ford v Ferrari' uit 2019 - of 'Le Mans '66', zoals die in Europa bekend is.

"Miles en Ruby leidden bijna elke ronde van de 24-uursrace en overtroffen de concurrentie met 30 mijlen, ”zei Severson. 
“De overwinning was de eerste keer dat iemand de dominantie van Ferrari in gevaar had gebracht met sportwagen racen en vormde een keerpunt in het Ford GT-raceprogramma.”

Geïnspireerd door het gewaagde witte, zwarte en rode exterieur van de uit 1966 gewonnen Ford GT40 MK II raceauto. De nieuwe 2021 Ford GT Heritage Edition is voorzien van Frozen White exterieur verf voor een sterk contrast en Race Red-accenten op de voorkant en dakrand. Unieke Ford-graphics, Heritage Gold 20-inch gesmede aluminium wielen maken deze nieuwe exterieur kleurstelling compleet.

Ook het interieur heeft een unieke uitrusting, waaronder zwart Alcantara®-suède dat het instrumentenpaneel, de hemelbekleding en de stuurwielrand omhult. Daarnaast zorgen rode schakelpaddles en sportstoelen in rood alcantara suède voor een dramatisch contrast. Voor klanten die op zoek zijn naar een nog krachtigere look, is er een optioneel Heritage Upgrade-pakket inbegrepen.

Gloednieuwe Ford GT Studio Collection

Ford Performance komt ook met een exclusieve serie welke nieuw is in het supercar-aanbod, de Ford GT Studio-collectie. Dit geheel nieuwe grafische pakket omvat aanpasbare kleuraccenten en styling elementen, waaronder functionele koelkanalen die de Ford GT 2021 (660 pk) helpen presteren tijdens de meest inspannende sessies bij hoge temperaturen op de baan.

De leveringen van de Ford GT van modeljaar 2021 beginnen begin 2021, met de productie van Ford GT afronding in 2022.

Contacteer ons

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws