Ford experimenteert met robots om fabrieken te ondersteunen

11/08/2020

Deze hondachtige vierpotige robots kunnen zitten, handen schudden en zich omdraaien. Ze kunnen ook 360 graden camera scans uitvoeren, hellingen van 30 graden aan en urenlang trappen beklimmen. Ze maken deel uit van een Ford-pilootprogramma dat is ontworpen om tijd te besparen, kosten te verlagen en de efficiëntie te verhogen.


Fluffy, de naam gegeven door robot bestuurder Paula Wiebelhaus, is een van de twee Ford-modellen: Boston Dynamics, bekend om het maken van geavanceerde mobiele robots. De robots, die Ford bestuurt in zijn Van Dyke-transmissie fabriek, zijn heldergeel en gemakkelijk herkenbaar. De robots zijn uitgerust met vijf camera's, hebben een batterij die bijna twee uur meegaat en kunnen de fabrieksvloer scannen om ingenieurs te helpen bij het bijwerken van het oorspronkelijke Computer Aided Design.

« Wij ontwerpen en bouwen de fabriek. Daarna worden in de loop der jaren wijzigingen aangebracht die zelden worden gedocumenteerd; aldus Mark Goderis, Digital Engineering Manager van Ford. “Door robots onze faciliteit te laten scannen, kunnen we zien hoe het er nu uitziet en een nieuw technisch model bouwen. Het digitale model wordt vervolgens gebruikt wanneer we de fabriek opnieuw moeten uitrusten voor nieuwe producten. »


De sleutel tot het succes van Fluffy en Spot is hun behendigheid, zegt Wiebelhaus die zijn robot bestuurt met een joystick waarmee hij op afstand kan zien. Als er zich een probleem voordoet, heeft het bedieningsapparaat van Wiebelhaus een veilige uitschakeling die voorkomt dat het ergens tegenaan botst.
De robots hebben drie operationele gangen: een trede voor stabiele grond, een trede voor ruw terrein en een speciale snelheid voor trappen. Ze kunnen van houding veranderen van een kraakpand naar een rek, waardoor ze op moeilijk bereikbare plekken van de plant kunnen worden ingezet. Ze kunnen ruw terrein aan, van roosters tot hellingen van 30 graden. Als ze vallen, kunnen ze overeind komen.

Contacteer ons

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws