Sneeuwkettingen mee op wintersport

12/02/2018

Op skivakantie? Zorg er dan voor dat u sneeuwkettingen in uw Ford heeft liggen.  Sneeuwkettingen zijn in bepaalde skigebieden in Europa verplicht.  Ze zijn alleen geschikt voor korte afstanden en kunnen alleen met een lage snelheid worden gebruikt.  

Sneeuwkettingen mogen nooit als vervanger van winterbanden gebruikt worden. Ze dienen als laatste resort, zorg er daarom voor dat de sneeuwkettingen in handbereik liggen, en vergeet vooral niet om stevige handschoenen voor de montage mee te nemen. 

Let wel op, dat winterbanden in bepaalde landen verplicht zijn.

Voor het omleggen van sneeuwkettingen is een bepaalde handigheid nodig, het is daarom zeker geen overbodige luxe om dit eerst bij u thuis te oefenen!

De maat van sneeuwkettingen voor uw Ford is afhankelijk van de bandenmaat, dit kunt u eenvoudig aan de zijkant van uw band aflezen. 

Dit ziet er dan zo uit: 205/55/R16 91H

205 = de breedte van de band

55 = de hoogte van de band

R16 = de maat van de velg

91 = het draagvermogen van de band

= de snelheidsindex

Hoeveel sneeuwkettingen?

Sneeuwkettingen moeten op alle aangedreven wielen van uw wagen gemonteerd worden.  


  • Voorwielaandrijving - 2 op de wielen vooraan
  • 4x4- wielaandrijving - meestal 2 op de wielen vooraan, maar soms ook op alle 4 de banden. Controleer hiervoor uw instructieboekje


Verwijder de sneeuwkettingen zodra het niet meer nodig is, of als er geen sneeuw meer op het wegdek ligt, zodat u de weg niet beschadigd. Wilt u toch liever winterbanden hebben, lees dan het volgende artikel

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

 

Contacteer ons voor meer infoMeer informatie

 

In onderstaande video wordt het nut van winterbanden besproken. De video laat ook zien hoe u sneeuwkettingen moet omleggen.

 

Bron: VABMobiliteit


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws